Hallo fra Jomfruland

Jeg og kona sier hallo fra Jomfruland. Og det var på hengende håret, for dette er ikke stedet man drar til på impuls. Nå var det ikke en impulstur vi la opp til, men den var absolutt ikke gjennomtenkt. Kona hadde fått det for seg at Jomfruland i Telemark var verdt et besøk. Men det ble en liten misforståelse hvem av oss som skulle undersøke videre. Dagen før avreise lurte jeg på om kona hadde sjekket prisen på fergen. Det hadde ikke kona gjort. Hun hadde trodd at jeg sjekket prisen. Og det hadde jeg ikke gjort. Da så...

Fergen går ut fra Kragerø. Fantastiske omgivelser!

 

950,- en vei!!!! og det er to veier - altså fram og tilbake. Bare 1900,- for å få båten ut. Og i tillegg kommer 80,- for en passasjer. Altså 160,- ekstra. Ikke rart Jan på Jomfruland camping hadde raust med plasser for drop-in kunder. Glad jeg ikke insisterte alt for lenge på å reservere på forhånd...

Camping eller ikke camping - dette ble for drøyt, og det selv for kona. Men så er det noe med stemningen i stua da, når kona sitter der med sunket hode og sukker lydløst. Vogn eller ikke - camping på Jomfruland skulle det bli.

Jan forstod problemstillingen uten et mukk og tryllet fram en hytte med fire soveplasser til 500,- døgnet. To netter - nesten 1000,- spart i en fei. Kona fornøyd = jeg er fornøyd. Så hadde vi ikke tenkt på at bilen også kostet penger og at regnestykket sikkert går ut på det samme når vi regner på det (og det er ikke sikkert vi gjør).

Så bar det avgårde. Og her er det viktig å sjekke rutetidene. Før høysesongen går det ferge fra Kragerø ikke akkurat ofte. På lørdag går den kl.1110 og 1600. Siden det er Pinsehelg anbefalt Jan oss å være tidlig ute. Så her satt vi 0900 som første båt til å kjøre ombord. Mulig vi overdrev en smule. Tiden ble brukt på Kiwi i Kragerø. Heldigvis hadde Jan nevnt at det ikke er butikker på Jomfruland, så der unngikk vi så vidt å sitte matløse på en øde øy.

En time i nydelig landskap var turen over og kona og jeg kjørte i land på Jomfruland. Og så var vi igang med camping på Jomfruland.

Fergen kommer inn til Jomfruland.

En av disse små røde hyttene leide jeg og kona i helga.

 

#camping #ferie #sommer #tur #jomfruland #jomfrulandcamping
 

4 kommentarer

Torunn

05.06.2017 kl.20:21

Det ser veldig koselig ut!

Ønsker en fin kveld videre :)

Jegogkonacamper

05.06.2017 kl.20:27

Torunn: Hei Torunn. Ja, her er det utrolig koselig. Kommer mere etterhvert. Ha en herlig blåsbortkveld!

Hélène Anderzen

05.06.2017 kl.21:38

Så koselig! :)

Jegogkonacamper

05.06.2017 kl.21:39

Hélène Anderzen: Jeg og kona har det helt flott. Koselig er helt riktig ord:)

Skriv en ny kommentar

Jegogkonacamper

Jegogkonacamper

45, Asker

Jeg og kona blir ikke enige. Vi lurer på om vi liker det enkle campinglivet eller om båt er det som passer best. Eller om kona liker det ene og jeg det andre... I sommer skal vi ut på tur, og forhåpentligvis finne ut av det.

Kategorier

Arkiv

hits